Alle stemmen gelden

 

Alle stemmen gelden is een prentenboek (in de maak) voor groep 3 en 4. Het boek wordt speciaal ontwikkeld door Sarike Gaillard en Sietske Mol om in de klas en/of bibliotheek voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar, ten tijde van de gemeenteraadverkiezingen op 21 maart. Want democratie en je stem laten horen, dat is echt iets voor kinderen!

Het verhaal

Alle stemmen gelden gaat over de beer, de vos, de vogel en de eekhoorn. O ja, en de krekel. Zij doen kalm hun eigen ding in een mooi groen bos, tot op een dag de vogel grommende gele graafmachines ontdekt. Het bos is in gevaar! Geschrokken proberen de dieren hun eigen hachje te redden. De chaos is compleet, een oplossing ver te zoeken. Ze zullen moeten samenwerken. Democratisch komen ze tot een plan, waarbij ook de stem van de allerkleinste telt.

Groep 8 leest voor

Bij het boek horen een lesbrief die we samen schrijven met juf Nel en juf Annemarie, én een (handleiding voor een) workshop die wordt ontwikkeld door Bibliotheek Den Bosch. De lesbrief geeft concrete ideeën om aan de slag te gaan met democratie en met taal. De workshop is bedoeld voor leerlingen uit groep 8, om het boek te leren voorlezen aan groep 3 of 4. De workshop kan bijvoorbeeld worden gegeven door de leesconsulent van de bibliotheek of door de leerkracht zelf.

Bestel nu met korting!

Alle stemmen gelden is eenmalig te bestellen tot 10 januari 2018. Een startpakket met twee prentenboeken, een lesbrief en handleiding voor de workshop kost 39,90 euro. Extra boeken kosten 19,95 euro per stuk. Elk tiende boek dat je bestelt voor levering op hetzelfde adres is gratis! Prijzen zijn exclusief verzendkosten. Mail je bestelling met vermelding van het aflever- en factuuradres vóór 10 januari naar sietske@meisjeopzee.nl. Je hebt de boeken dan begin februari in huis.

Download voor meer informatie de flyer.