Bereik je ideaal met...

Een visie- of veranderverhaal

Je weet waar je heen wilt en welke verandering nodig is. Maar nu: hoe neem je anderen mee in jouw verhaal? Hoe zorg je ervoor dat jouw toekomstdromen terechtkomen in de hoofden en harten van de mensen die ze met jou gaan verwezenlijken? Zoals je team, je leidinggevende, je klant of cliënt. Welke waarde heeft jouw visie voor hen? Samen gaan we aan de slag met jouw visie- of veranderverhaal. Een verhaal dat betekenis en richting geeft, het begin van échte verandering.

Bijvoorbeeld

Een verhaal in klare taal

Niets zo leuk als complexe zaken toegankelijk maken. Vind ik dan. Ik duik met liefde naar de bodem van doorwrocht beleid, vertaal pittige materie naar pakkende zinnen en veelheid naar de essentie. De bedoeling: zorgen dat wat jij te vertellen hebt ook echt aankomt. Wil je gewoon een verhaal zonder fouten of een check op leesbaarheid, dan kan dat natuurlijk ook.

Een educatief verhaal

Nog net iets leuker dan complexe zaken toegankelijk maken, is complexe zaken toegankelijk én fabelachtig maken. Ik doe het met groot plezier, in boeken en verhalen voor kinderen. Verhalen waar je, in de klas of thuis, iets van opsteekt én die leuk zijn om (voor) te lezen. Geschiedenis, kunst, filosofie en burgerschap zijn zoal wat thema's waar je me met een gerust hart op kunt loslaten.

Een verhaal uit eerste hand

Stel iemand de vraag waar hij trots op is, waar hij van droomt, wat hij terugkijkend anders zou doen, en je krijgt de mooiste verhalen te horen. Verhalen waar je je in herkent of misschien wel iets van leert. Ideaal wanneer je met elkaar gaat samenwerken bijvoorbeeld of wanneer je je 'good practice' wilt delen. Ik interview en verwerk de input tot een bondig verhaal, klaar voor publicatie of intern gebruik.

Een visueel verhaal

Beelden kunnen woorden versterken of voor zichzelf spreken. Ik denk met je mee hoe we jouw verhaal kunnen verbeelden, bijvoorbeeld in een infographic, animatie, video, fotoserie of illustratie. Samen creëren we een verhaallijn en script, voor de uitvoering werk ik samen met vormgevers, filmmakers en fotografen.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met me op!

Mijn ideaal is een wereld waarin we de goede dingen doen. Dingen als luisteren naar elkaar, zorgen voor de aarde, genieten van schoonheid, koesteren wat van waarde is en veranderen wat niet werkt. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar oefening baart kunst en goed voorbeeld doet volgen. Laten we luisteren naar verhalen waarin het lukt en vertellen dat het kan!