Storytelling en storylistening

Ik help wereldverbeteraars (leiders, teams, organisaties) met het vormen en vertellen van een krachtig en waarachtig verhaal. Daarmee krijg je iedereen aan boord. Zo’n verhaal is voor iedereen anders en kan vanuit talloze invalshoeken worden verteld. Samen kijken we wat er nodig is en hoe ik kan helpen. We werken altijd toe naar een concrete opbrengst – jouw verhaal – waarmee je vooruit kunt.

Het verhaal van...

Een krachtig en waarachtig organisatieverhaal helpt je te dromen, te delen, en te doenHet gaat over wat jou en je klant werkelijk bezighoudt, en hoe je als organisatie voor de wereld van waarde wilt zijnWaar draait het allemaal om en wat gooi je overboord voor nog meer focus? Boeiend om te onderzoeken, essentieel om te weten en te vertellen. Dit traject is ideaal voor teams en managementteams

Bijvoorbeeld Het verhaal van je kindcentrum >>

Een leidend verhaal

Ware leiders en veranderaars hebben een waarachtig verhaal. Hoe klinkt dat van jou? Wat is jouw missie en visie, welke verandering is volgens jou nodig en wat mag juist worden gekoesterd? Met een krachtig en waarachtig verhaal neem je anderen mee en zorg je ervoor dat jouw ideaal terechtkomt in de hoofden en harten van de mensen die het met jou gaan verwezenlijken. Met zo’n verhaal doe je hen en jezelf een groot plezier, want het geeft duidelijkheid, betekenis en richting, het begin van échte verandering.

Klaar om jouw ideaal met de wereld te delen? Dan gaan we samen aan de slag!

Verhalend verantwoorden

Je bent trots op wat jullie hebben bereikt. En toch, als je de feiten en cijfers op papier zet, voel je ook frustratie. Want die feiten en cijfers vertellen niet het hele verhaal. Ze laten niet zien welke reis jullie al hebben afgelegd, welke inzichten jullie onderweg hebben opgedaan en vooral: hoe jullie elke dag het verschil maken in het leven van anderen. En dat is toch waar het uiteindelijk om draait. 

Wil je voortaan met verve en vuur vertellen hoe het werkelijk gaat? Zet dan de kracht van storytelling in. Tijdens een of meer creatieve werksessies help ik je op weg! 

Je medemens aan het woord

Wie beter dan je klant, cliënt of burger weet hoe het is om de hoofdrol te spelen in jouw missie of visie? Door te luisteren naar hun verhalen word je wijzer. Waar lopen ze tegenaan en hoe kun jij van betekenis zijn? Wat is de rode draad in hun ervaringen? Laat hén vertellen hoe jouw organisatie, dienst of project hun leven verrijkt en je geloofwaardigheid stijgt met stip naar nummer 1. 

Hetzelfde geldt voor je medewerkers: wil je weten waarom je visie niet landt? Vraag het hen! En kom samen tot een gedeeld verhaal.

Workshop storytelling

Benieuwd wat verhaalkracht voor jou en jouw organisatie kan betekenen? Ik neem je mee langs de ins en outs en laat je vooral zelf ervaren en doen. Storytelling is geen blabla, maar een manier van communiceren die we terecht steeds meer waarderen. Want het delen van verhalen is krachtig, waarachtig en allemachtig prachtig, wanneer je eenmaal snapt waar het om draait. Je zult ontdekken dat ook jij een vat vol verhalen bent waarmee je een ander (collega’s, teamleden, klanten, stakeholders) op jouw manier kunt raken. Geen trucs of marketingmagie, gewoon tappen uit je eigen gezwoeg, geblunder en getriomfeer. Aanstekelijker wordt het niet!

Meer weten? Neem dan contact op!