Alle stemmen gelden

Alle stemmen gelden is een prentenboek voor groep 3 en 4, geïllustreerd door Sarike Gaillard en geschreven door mij. Het boek is samen met experts speciaal ontwikkeld om in de klas en/of bibliotheek voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar, ten tijde van de gemeenteraadverkiezingen op 21 maart 2018 of een andere democratische gebeurtenis. Want democratie en je stem laten horen, dat is echt iets voor kinderen!

Het verhaal

Alle stemmen gelden gaat over de beer, de vos, de vogel en de eekhoorn. O ja, en de krekel. In het Bos van Ergens doen ze kalm hun eigen ding, tot op een dag grote gele graafmachines grommend en hakkend de boel komen verstoren. Dan blijkt hoe belangrijk het is om naar elkaar te luisteren, samen te werken en je stem te laten horen. Alle stemmen gelden laat zien dat democratie van alle (leef)tijden is.

Groep 8 leest voor

Bij het boek horen een lesbrief die we schreven samen met juf Nel (Kindcentrum De Wijboom) en juf Annemarie van (Kindcentrum Het IJzeren Kind), én een (handleiding voor een) workshop ontwikkeld door Bibliotheek Den Bosch. De lesbrief geeft concrete ideeën om aan de slag te gaan met democratie en burgerschap. De workshop is bedoeld voor leerlingen uit groep 8, om het boek te leren voorlezen aan groep 3 of 4. De workshop kan bijvoorbeeld worden gegeven door de leesconsulent van de bibliotheek of door de leerkracht zelf.

Bestellen

Alle stemmen gelden is nog te bestellen. Een startpakket met twee prentenboeken, een lesbrief en handleiding voor de workshop kost 39,90 euro. Extra boeken kosten 14,95 euro per stuk. Prijzen zijn exclusief verzendkosten. Mail je bestelling met vermelding van het aflever- en factuuradres naar sietske@meisjeopzee.nl. Download voor meer informatie de flyer.

Hoog bezoek

Op 8 maart las de burgemeester van Den Bosch voor uit Alle stemmen gelden op basisschool Het Palet. Na afloop mochten de kinderen vragen stellen, ook aan de schrijver van het boek. DTV Nieuws zond ’s avonds een leuk verslag uit van de ochtend:

Alle stemmen gelden is geïllustreerd door Sarike Gaillard met wie ik eerder Kik is op Mik, De picknick van Kik en Mik en Mous is liever samen maakte.