Het verhaal van je kindcentrum

Het verhaal van je kindcentrum 2023-2024

In jullie kindcentrum realiseer je als kinderopvang en onderwijs samen een rijke ontwikkeldag voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Je biedt ieder kind – van babytijd tot tiener – een veilige, vertrouwde en uitdagende plek om te spelen, te leren en op te groeien. Een ideaal met een goed verhaal!

Het verhaal van je kindcentrum

Jullie samenwerking krijgt steeds meer vorm. Je hebt een gezamenlijke visie geformuleerd, stemt je aanbod op elkaar af, vormt één kindcentrumteam. Goed bezig! Nu nog het verhaal naar buiten toe. Hoe vertel je ouders waarom jullie samenwerken en hoe je dat doet? Hoe vertaal je jullie visie naar pakkende taal? Met welke (voor)beelden kun je de feiten illustreren? In dit traject ga je op een creatieve en doelgerichte manier, aan de hand van storytelling, samen aan de slag met het unieke verhaal van jullie kindcentrum.

Opbrengst

Door in een aantal sessies samen het verhaal te vormen, krijg je helder zicht op waar je voor staat en waar je voor gaat. Wat je kracht is en waar het nog schuurt. Het nodigt je uit om keuzes te maken en jullie unieke aanpak op een aansprekende manier te verwoorden. Na afloop heb je een waarachtig krachtig verhaal op papier en weet je hoe je dit kunt vertalen naar je website, een folder, een rondleiding of presentatie. Ook binnen het kindcentrumteam zal het verhaal zorgen voor meer verbinding, herkenning en beweging. Het gaat je vandaag en morgen helpen om je team te motiveren en betrokken te houden, en om jullie bewust gekozen pad te verantwoorden aan bijvoorbeeld je bestuur en toezichthouders. Een hoop vliegen in één klap dus!

Voor wie

Dit traject ontwikkelde ik speciaal voor integrale kindcentra (‘af’ of in wording). Hier vertel ik waarom. Je volgt het eerste deel als managementteam, want als leidinggevenden gaan jullie voorop. Daarna betrekken we ook de andere teamleden, ouders en kinderen, het is immers ook hun verhaal. Een verhaal van jullie samen.

Wil je ook een verhaal van je kindcentrum en ben je benieuwd wat ik voor jullie kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op!

‘Het verhaal biedt kansen om nieuwe ouders te informeren, zittende ouders te laten reflecteren op de praktijk, en om met elkaar in gesprek te gaan. Echt een tool voor een verdiepend gesprek.’ 

Lambert van der Ven, directeur Kindcentrum Aventurijn Uden