Schrijf- en storycoaching

Op dit moment bied ik twee mogelijkheden om 1-op-1 met mij te werken: het traject Duik je verhaal op en online schrijfcoaching. In beide trajecten staan mijn luisterend oor, mijn expertise en ervaring als Chief Storyteller, narratief coach en (tekst)schrijver geheel tot jouw beschikking. Het is ook mogelijk om eerst je verhaal op te duiken en er daarna mee te gaan werken met mij als schrijfcoach naast je. We werken dan 6 of 9 maanden met elkaar samen, wat een feest!  

Duik je verhaal op

Jij bent een ervaren vakvrouw, een expert. Je staat op het punt om met jouw missie nog meer het verschil te maken. Misschien heb je de switch gemaakt van loondienst naar ondernemerschap, wil je een nieuwe weg inslaan met je bedrijf of jezelf als leider steviger profileren, vanuit jouw eigen wijsheid en kracht. Je weet: ik heb iets te vertellen, iets waarmee ik een ander verder help. En als je dát verhaal helder hebt, ga je vliegend van start.

Als schrijf- en storycoach help ik jou met liefde je verhaal op te duiken, een rijke bron van eigen wijsheid waaruit jij tot in lengte van dagen kunt putten om op jouw manier naar buiten te treden. Zie het als een appelboom. We planten de boomstam (jouw verhaal) stevig in de grond, zodat er steeds weer nieuwe appels aan kunnen groeien (je pitch, je podcast, je content, je boek, you name it).

Het traject

In dit online 1-op-1 traject gaan we gedurende 3 maanden samen aan de slag. In vijf individuele sessies gaat alle aandacht uit naar jou en je verhaal. Jij verhaalt, ik coach je daarbij. Tussentijds krijg je toffe opdrachten op maat om in de verhaalflow te komen en te blijven. En ik sta stand-by met advies en feedback op al jouw schrijfsels wanneer je maar wilt.

– Een kick-off waarin we samen de route bepalen
– 5 online individuele coachsessies
– Tussendoor opdrachten op maat om thuis nog dieper in je verhaal te duiken 
– Fijne formats voor het opschrijven van jouw verhaal
– 3 maanden lang mijn advies en support wanneer jij wilt 

Voor wie

Ervaren vakvrouwen die met hun missie en vanuit hun eigen wijsheid en kracht nog meer het verschil willen maken, en die graag op een creatieve, lichte én diepgaande manier hun eigen verhaal willen onderzoeken. Bij storycoachen (of narratief coachen) staat het levensverhaal centraal en gebruiken we de principes van verhalen om achter krachtlijnen te komen, talenten op te sporen, levensplotvragen naar boven te halen en de levensmissie te verhelderen. De narratief coach beschouwt het leven als verhaal en de coachee als heldin in haar eigen verhaal.

Wat dit je brengt

De schat van dit avontuur is helderheid, over waar het jou als ondernemer, leider, expert nu precies om gaat. Als jij als mens-met-een-missie zicht hebt op jouw verhaal, en inspiratie voelt voor een nieuwe bladzij, is dat in de eerste plaats ontzettend fijn voor jezelf. Je eigen verhaal kennen en erkennen, geeft je kracht. Het helpt je te gaan staan voor je keuzes, je successen en je lessen, en om te zien waar je heen wilt. Als je de rode draad in je verhaal ziet, weet je nog beter waar jij van bent, waarom je doet wat je doet, voor wie jij er (niet) bent, hoe jij te werk gaat en wat jij jouw klant, je publiek, je medemens te bieden hebt. En dat scheelt dan weer een slok op een borrel op een borrel, bij het schrijven van content, het maken van een podcast en het aanprijzen van jouw plan of dienst. Zicht op jouw verhaal geeft focus, helderheid en inspiratie for days to come!

Meer weten?

Ben jij er aan toe om de kracht van jouw verhaal te ontdekken en te gaan inzetten? Plan dan vrijblijvend een gesprek met mij in, dan kijken we samen of dit traject bij jou past.

Online schrijfcoaching

Jij bent een ervaren ondernemer, gedreven leider of creatieve maker. Je weet goed wat je in huis hebt, wie je klanten zijn en waar je naartoe wilt. Kortom, je hebt je verhaal helder. Toch vind je het nog lastig om je uit te spreken of je klanten te bereiken met jouw teksten. Je schrijft wel, maar hebt het gevoel dat er nog iets mist, dat je de juiste toon nog niet te pakken hebt, of niet tot de kern komt. Schrijven voelt soms stroperig, je bescheidenheid zit je in de weg, je zou er meer plezier in willen hebben. Kortom, je voelt dat er meer te halen valt uit jouw schrijfwerk. En daar help ik je graag bij.  

Het traject

Gedurende 3 of 6 maanden ben ik jouw sparringpartner. Dat betekent dat je mij al je ideeën en schrijfsels mag voorleggen. Denk aan teksten voor je website en social media, een artikel of blog, een opzet of hoofdstuk voor je boek. Misschien is er een project in het bijzonder waar je samen met mij op wilt focussen, zoals een nieuw aanbod, je boek of een TED-Talk. Maar het is ook mogelijk om van mij gerichte opdrachten te ontvangen om je schrijfspieren te trainen dan wel soepel te maken. 

– Een uitgebreide intake waarin we bepalen waaraan jij wilt werken
– Driewekelijks een online coachsessie waarin we dieper ingaan op je werk
– Naar behoefte opdrachten op maat 
– Feedback op al jouw teksten wanneer je maar wilt

Wat dat je brengt

– Je krijgt meer zelfvertrouwen en plezier in het schrijven.
– Je ontdekt wat jouw sterke punten zijn en hoe je die nog effectiever kunt inzetten.
– Je ontdekt ook waarover je geregeld struikelt en hoe je dat kunt voorkomen. 
– Je ontwikkelt nog meer je eigen schrijfstijl, de toon en taal waarmee jij je onderscheidt. 
– Je leert hoe je met behulp van storytelling nog meer de verbinding kunt maken met jouw publiek.
– Je draait niet meer om de hete brij heen, maar zegt wat je bedoelt zodat de ander het ook voelt. 

Meer weten?

Ben jij er aan toe om de schrijver in jezelf te laten floreren? Plan dan vrijblijvend een gesprek met mij in, dan kijken we samen of dit traject bij jou past