Flessenpost

Het verhaal gaat dat zich in de kerktoren van de Geertruidskerk een plaatselijke postbode verschuilt. Hij is ervan overtuigd dat binnen afzienbare tijd het hele land onder water zal staan. De Noordpool smelt, de zeespiegel stijgt, de Biesbosch wordt er ook niet droger op en Geertruidenberg heeft al vaker te maken gehad met stormvloed. Het zal hem niet gebeuren een klimaatvluchteling te worden. Nu zit hij hoog en droog, maar hij mist de praatjes en hij mist de post. Via flessenpost gaat hij signalen uitzenden. De vraag is: worden de signalen opgepikt?

Flessenpost was tot en met 21 augustus 2022 te zien in de Geertruidskerk in Geertruidenberg, als onderdeel van de expositie Op Drift. Het was een project voor iedereen die zich bekommert om de planeet, postbodes en andere onmisbare schepsels. Wie Op Drift bezocht, maakte daar kennis met Pieter en kon in de kerk een briefje schrijven. Basisscholen in Geertruidenberg en omgeving konden aan de slag met diverse activiteiten, zoals het verhaal voorlezen in de klas en corresponderen met postbode Pieter. Voor middelbare scholieren kon een bezoek aan Op Drift worden gecombineerd met een schrijfactiviteit rondom het thema klimaatverandering.

Tientallen bezoekers lieten in de Geertruidskerk een brief achter. Ook groep 8 van basisschool De Elsenhof uit Wagenberg deed mee aan het project. Hierboven een greep uit de flessenpost.